Home » Sitenizi Hızlandırın! 2020 Yılı İçin En İyi 9 WordPress Cache Eklentisi

Sitenizi Hızlandırın! 2020 Yılı İçin En İyi 9 WordPress Cache Eklentisi

WordPress cache eklentisi arıyorsanız, sitenizi hızlandırmak istiyorsanız sizler için incelediğimiz en iyi WordPress cache eklentilerini deneyin.

WordPress dünyanın en çok kullanılan CMS’i yani içerik yönetim sistemi. Ancak açık kaynak kodlu olduğu için her temada hatta eklentide web sitenizin hızı değişiyor. Öyle ki bazı temalar veya eklentiler optimizasyonu yapılmadığı için sitenizin çok yavaş olmasına neden oluyor. Bu nedenle cache eklentileri arıyor ve deniyoruz. Bugün sizler için 2020 yılında kullanabileceğiniz(belki de halihazırda kullandığınız) WordPress cache eklentilerini paylaşacağım.

ÖNEMLİ BONUS: Dijital pazarlama profesyonelleri platformu Dijihack olarak WordPress optimizasyonu konusunda öne çıkan Turhost’un WordPress hosting paketlerini inceleyebilirsiniz. Sizler için faydalı olduğunu düşündüğümüz ” WordPress Cache Eklentileri” içeriğini de Turhost Blog adresinde okuyabilirsiniz

1 WP Fastest Cache

HEMEN İNCELE

WP Fastest Cache şu anda WordPress reposunda en çok indirilen cache eklentilerinden birisi. Kendi sitelerimde aktif olarak kullandığım bir eklenti olduğu için ilk sıraya koyuyorum. En memnun olduğum tarafı sayfayı komple cache sistemine alarak hızlı yüklemesi ve sunucudaki CPU oranını inanılmaz derecede düşürmesi.

Ücretsiz versiyonu harika özellikler sunuyor, üstelik tema geliştiricisi bir Türk. As bayrakları!

2 W3 Total Cache

HEMEN İNCELE

W3 Total Cache, WordPress tabanlı sitelerde en çok kullanılan 3 cache eklentisinden birisidir desek yanılmayız sanırım. Ücretsiz versiyonu oldukça geniş özellikler sunuyor.

3 Litespeed Cache

HEMEN İNCELE

Litespeed, sunucuların daha hızlı çalışmasını sağlayan bir altyapı yazılımıdır. Litespeed ekibi tarafından WordPress tabanlı web siteleri için geliştirilen cache eklentisi de oldukça iyi sonuçlar veriyor. Özellikleri itibarıyla oldukça gelişmiş. CDN, object cache, DNS ve Cloudflare gibi özellikleri ile bütünleşik bir sistem sunuyor.

4 Hyper Cache

HEMEN İNCELE

Hyper Cache de advanced yani ileri düzey opsiyonlar sunan ve özellikle JS ve CSS konusunda iyileştirmeler yapan ve çok kullanılan cache eklentilerinden birisidir.

5 Comet Cache

HEMEN İNCELE

Comet Cache de muadilleri gibi oldukça gelişmiş özelliklere sahip. WordPress’in neredeyse bütün özelliklerini optimize edebileceğiniz ayarlar sunuyor. Bu tarz gelişmiş cache eklentilerini kullanırken mutlaka dikkatli olun ve cache eklentisini kurduktan sonra sitenizi genel olarak kontrol edin. Zira bazı sayfaların yüklenmesi ve görünümü bozulabilir. Bunun sebebi ise sitenizdeki bazı eklentilerin veya temanın eklenti ile tam uyumlu olmaması olabilir.

6 Fast Velocity Minify

HEMEN İNCELE

Benim çok gelişmiş özelliklere ihtiyacım yok. CSS, JS ve yüklenen diğer kaynakları sıkıştırsam yeter diyorsanız Fast Velocity Minify’ı kullanabilirsiniz.

7 Autoptimize

HEMEN İNCELE

Autoptimize de Fast Velocity Minify gibi bana çok özellik lazım değil, şöyle bir yüklenen kaynakları sıkıştırsam, yükleme sırasını değiştirsem yeter diyenler için ideal. En fazla indirilen kaynaklar arasında yer alıyor.

8 Jetpack

HEMEN İNCELE

Sağladığı ücretsiz CDN özelliği sayesinde zaman zaman kullandığım eklentiler arasında yer alıyor. WordPress ekibi tarafından geliştiriliyor olması kullanım açısından kolaylık sağlıyor.

9 Cloudflare

HEMEN İNCELE

Her web sitemde kullanmaya özen gösterdiğim, ücretsiz SSL avantajı, dışarıdan gelen istekleri cache’leme ve bant genişliğini koruması, saldırıları da önleme noktasında ilk tercihlerim arasında yer alıyor. WordPress cache eklentileri ile birlikte muhakkak kullanıyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.